Matematik

eksponentielle funktioner

06. april 2014 af SamX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan Bestemmer man forskrift for en eksponentiel funktion når man kender to punkter??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af cafriga (Slettet)

Konstanten a bestemmes ved formlen

 a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

og derefter kan b bestemmes ved:

y=b\cdot a^x\Leftrightarrow b=\frac{y}{a^x}

hvor y er en y-værdi, x den tilsvarende x-værdi og a den fundne konstant. Efter du har bestemt a og b, kan du opskrive en eksponentialfunktion på formen y=b \cdot a^x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2014 af mathon

#1 gælder kun, hvis
                                \left (x_2-x_1 \right )\in \mathbb{Z}_{+}

men generelt
                              a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}tangenter og f'(x) (5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af mathon

hot-linket er en tastefejl!


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.