Matematik

Bestem ved anvendelse af grafen, konstanten b

07. april 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om hvilken fremgangsmåde jeg skal benytte mig af her. Spørgsmålet er som følger:
f(x)=x^3+bx^2+c

bestem ved anvendelse af grafen konstanterne b og c

c kan selvfølgelig aflæses som skæring med y-aksen.

Men jeg er lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge for at finde b?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2014 af peter lind

Aflæs et anden punkt og indsæt det i funktionsudtrykket. Det giver en ligning til bestemmelse af b. Det nemmeste er at vælge x=1


Svar #2
07. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Så jeg vælger et vilkårligt punkt på grafen og sætter henholdsvis x- og y værdien ind i ligningen og isolerer b ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2014 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2014 af mathon

     (0,4)   er jo bekvemt


Svar #5
07. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Nu brugte jeg punktet (2,0)

2^3+b\cdot 2^2+4=0 \Leftrightarrow 4b+12=0 \Leftrightarrow b=-3

ser det rigtigt ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2014 af mathon

       Ja


Svar #7
07. april 2014 af Esterificering (Slettet)

mange tak!

Nu når jeg har dig her, kan du så fortælle mig om fremgangsmåden hvorved man finder koordinaterne til to funktioners skæringspunkter. Skal man ikke bare sætte de to ligninger lig med hinanden og løse ligningen?

(det er to rette linjer)


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2014 af peter lind

Det er lige netop det du skal


Skriv et svar til: Bestem ved anvendelse af grafen, konstanten b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.