Matematik

Hvordan regner jeg 3+ 2 brøkstreg 9 ud?

07. april 2014 af idol0001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Nogen der kan fortælle mig hvordan man regner det ud OG hvad SVARET ER? Mange tak på forhånd!!! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        3+\frac{2}{9} 

?

Forlæng tallet 3 til 9.-dele og læg så de to brøker sammen. Eller skriv tallet som blandet tal

        3\frac{2}{9}


Svar #2
07. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Ja mener 3 + 2

                    -

                    9

Kan du komme med svaret? Tak på forhånd!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er stadig ikke klart, om du mener

        3+\frac{2}{9}        eller        \frac{3+2}{9}

I det første tilfælde har du allerede svaret i #1. I det andet tilfælde regner man tælleren ud og beholder nævneren.


Svar #4
07. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Mener den til venstre < 3 + 2. Kan du fortælle mig SVARET? TAK på forhånd!!! :-) 

                                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ingen grund til at råbe op. Svaret er jo allerede givet i #1 som

        3\frac{2}{9}

Jeg ved ikke, hvilken anden form for svar du har i tankerne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Hvis du ikke vil have blandede tal, skal du finde en fælles nævner for de to tal.

1# omskriver du 3 til en brøk: \frac{3}{1}

2# Herefter ganger du både tæller og nævner med ni: \frac{27}{9}+\frac{2}{9}=\frac{29}{9}


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg 3+ 2 brøkstreg 9 ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.