Fysik

Bestemmelse af begyndelseshastighed m. kendt acceleration + distance?

08. april 2014 af Heliu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skriver da jeg har et spørgsmål her jeg ikke har kunnet finde svar på, på siden.

Jeg har en opgave, hvor jeg kender accelerationen (-1,2m/s^2) samt den distance, mit objekt bevæger sig (175 meter). Jeg har i min fysikbog ikke nogen formel der gælder dette - i hvert fald ikke lige ved første øjekast. Jeg har forsøgt mig med dette, der er det der kommer tættest på ved min fysikbog;

v ' (t) = a

v(t) = at+k1

v(t)=at+V0

Men her kommer jeg i problemer, da jeg med denne formel jo lige netop skal kunne V0, og at jeg derudover ikke aner hvor lang tid det tager..?

Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2014 af mathon

                 Hvis sluthastigheden er 0:

                                        2\cdot a\cdot \Delta s = v^2-v{_{0}}^{2} = 0-v{_{0}}^{2}       

                                        v_o=\sqrt{2\cdot \left (-a \right )\cdot \Delta s}

                                        v_o=\sqrt{2\cdot \left (1,2\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 175\; m \right )}

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2014 af hesch (Slettet)

Du må kende tiden, som legemet anvender på at tilbagelægge de 175m ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2014 af mathon

udledes med konstant a
af:
 

                                   a=\frac{v-v_o}{t}\; \; \; \Leftrightarrow \; \; \; at=v-v_o
                 og
                     \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_ot=\frac{1}{2a}\left ( at \right )^2+\frac{2v_o}{2a}at=\frac{1}{2a}\left ( v-v_o \right )^2+\frac{2v_o}{2a}\cdot \left ( v-v_o \right )=

                                 \frac{1}{2a}\left (v-v_o \right )\cdot \left ( v-v_o+2v_o \right )=\frac{1}{2a}\left (v-v_o \right )\left (v+v_o \right )

hvoraf
                   {\color{Red} 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-v{_{0}}^{2}}                


Skriv et svar til: Bestemmelse af begyndelseshastighed m. kendt acceleration + distance?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.