Fysik

Vis, at SI-enheden for α er givet ved [α] = K^-1 ?

11. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis, at SI-enheden for α er givet ved [a] = K-1 ?

Hvor det oplyses, at R = R0(1+a*(T-T0))

Kan ikke se hvordan det giver mening?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2014 af mathon

enheder

                                 \small \left [\alpha \right ] =\frac{\left [R-R_o \right ] }{\left [Ro \right ]\cdot \left [\Delta T \right ]}=\frac{\Omega }{\Omega \cdot K}={\color{Red} K^{-1}}

                                                              


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2014 af Eduardus (Slettet)

mathons svar er rigtigt.

En lidt anden måde:

R har den samme enhed som R0, derfor skal 1+a*(T-T0) være dimensionsløs og derfor skal "a" have den reciprokke dimension af  temperatursforskel (T-T0) (=K). Reciprokke værdi er altså K^-1, eller 1/K.

Med venlig hilsen,

Eduardus Bervoets

www.metrotech.dk


Skriv et svar til: Vis, at SI-enheden for α er givet ved [α] = K^-1 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.