Matematik

Ligning med 2 ubekendte

13. april 2014 af Therock1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej,

Er kommet til det berømte sted hvor jeg er gået i stå, denne ligning er givet :

Find x,y for :

3(y+1)/(2+x)=3y/(x-1) og (x+6)2/(3+y) =2+2x/(y+1)

Jeg er for så vidt med på at få brøkerne væk, men synes der fra ikke jeg kan få den løst vi lige store koefficient metoden f.eks

Er der nogen der step by step kan vise det

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2014 af mathon

                       \frac{(x+6)2}{3+y}
    eller
                       \frac{(x+6)^2}{3+y}\; \; \; \; \; \; ?      


Svar #2
13. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Hej

Det er den øverste brøk du viser :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2014 af mathon

Vis dine to ligninger med bortskaffede nævnere.


Svar #4
13. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Hej igen

Ja jeg kommer frem til

1): 3y+3+3x-3 = 6y+3xy

2): 2x+12+2y+2 = 2+ 6x+xy

Mener det er rigtigt eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2014 af hesch (Slettet)

Skal du anvende lige store koefficienters metode ?

1) og 2) kan reduceres yderligere, prøv det og se om der ikke dukker en "pointe" op.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2014 af hesch (Slettet)

#4: Jeg har kigget på dine ligninger, 1) og 2), og de ser ikke rigtige ud.

Ad 2):  Jeg tror der i #0 skal stå:   (x+6)*2/(3+y) = ( 2+2x ) /(y+1).  Er det rigtigt ?

I #0 er der jo givet to ligninger på formen:

A / B = C / D         =>        (gang "over kors" )

A * D = B * C

Prøv det, og reducer. Der fremkommer så to ligninger på formen:  ax + by = c, som kan løses ved lige store koefficienters metode.


Svar #7
13. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

#6

Hej ja det er rigtigt om du skriver

Jeg synes bare jeg hver gang jer prøver og reducere det at jeg i begge ligninger ender op med et "xy" jeg ikke kan få i den løsning metode du nævner, men jeg laver nok en fejl et sted når jeg reducere


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2014 af hesch (Slettet)

Disse "xy-er" kan jeg forkorte ud.  ( Der står et xy på hver side af lighedstegnet ).

Men prøv at skrive din gennemregning op her, hvis du ikke kan fjerne dem.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2014 af hesch (Slettet)

2)

(x+6)*2/(3+y) = (2+2x) /(y+1)       =>

(x+6) / (3+y) = (1+x) / (y+1)        =>          ( gang over kors )

(x+6)(y+1) = (3+y)(1+x)              =>

xy + x + 6y + 6 = 3 + 3x + y + xy   =>

-2x +5y = -3

Prøv nu 1).


Svar #10
13. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

#9

Aha :) du divider igennem med 2 korrekt ?

Svar #11
13. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Got it :)

(4,1), mener jeg svar er

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.