Matematik

Løsning af potensfunktion!

13. april 2014 af clarissa11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at løse denne potensfunktion: 0,769*x^2,8 = 30. 

Nogle der kan hjælpe, og eventuelt fortælle hvad de gør for at løse den? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2014 af peter lind

Den nemmeste er at divider ligningen med 0,769 og opløfte reultatet til potensen 1/2,8


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2014 af SuneChr

# 0
Hvis man ikke skal bruge decimaltallet,  x ≈ 3,7.....  er den helt præcise løsning:

x=\sqrt[14]{\left ( \frac{30000}{769} \right )^{5}}


Skriv et svar til: Løsning af potensfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.