Matematik

Hjææælp til Matematik

14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x)=e^x+2
Grafen for f, de to koordinatakser og linjen med ligningen x=1 afgrænser i 1 kvadrant en punktmængde M

bestem arealet af M


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2014 af peter lind

A=∫01f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2014 af PeterValberg

Arealet af M kan bestemmes som integralet:

A_M=\int_0^1{\left(e^x+2 \right )dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2014 af SuneChr

Hvad ved du om areal og integral?
Kom med et bud. Det kan i værste fald være ukorrekt.
Ja, ................................ ,  så må maden da også være til at tygge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2014 af mathon

integrationsgrænserne er 0 og 1

                       A_{M} = \int_{0}^{1}\left (e^{x}+2 \right )dx=\left [ e^{^{x}}+2x \right ]_{0}^{1}
                 


Svar #5
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

har lidt svært ved det fordi der står e^x


Svar #6
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

mine grænser er 1 og 0 som skal trækkes fra hinanden men hvad skal jeg opløfte dem i


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2014 af mathon

    
                     =\left [ e^{^{x}}+2x \right ]_{0}^{1}\; \; \; =\; \; \; e^{^{1}}+2\cdot 1\: \; - \; \; \left ( e^{^{0}}+2\cdot 0 \right )

       da en stamfunktion til
                                                e^{x} \; \; er\; \; e^{x}


Svar #8
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

forstår det ikke helt, skal jeg ikke benytte mig af F(x=b)-F(x=a)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2014 af mathon

                      F(b)-F(a)=\left [ F(x) \right ]_{a}^{b}


Svar #10
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

får arealet til at være 1...


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2014 af peter lind

nej se #7


Svar #12
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

så arealet er 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. april 2014 af peter lind

Lad være med at gæt. Angiv for hvert led i resultatet hvad det bliver. Regn parentesen ud inden du hæver parentesen


Svar #14
14. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

giver op


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. april 2014 af peter lind

e1+2*1-(e0+2*0) = e+2-(1+0)  = e+2-1


Skriv et svar til: Hjææælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.