Matematik

Hjælp til løsning af ligning:

17. april 2014 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg følgende ligning:

6x(1+I)^5 = 12

Jeg skal finde I


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 6x på hver side, uddrag den 5. rod på hver side, og træk 1 fra til sidst.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2014 af 123434 (Slettet)

l=5√(12/6x)-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal parentes omkring (6x) i nævneren. Desuden kan man reducere lidt:

        I = 5√(2/x) - 1 .

Man benytter også passende mellemrum til at gøre det hele mere læseligt.


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.