Matematik

MAT A - areal hjælp

21. april 2014 af youtubee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Sidder med en opgave der lyder: Beregn arealet af trekant ABC.

Vinkel A i trekanten = 37 grader.

 siden A til C er 12,1 

fra A til B er siden 15,2.

HVORDAN FINDER JEG HØJDEN? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken højde søger du?

Du mener sikkert, at vinkel A = 37º , og |AC| = 12,1 og |AB| = 15,2 / Man kender altså vinkel A og siderne b og c . Man har så for trekantens areal T

        T = (1/2)·b·c·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af lartpoutlart (Slettet)

Du kender vinklen A=37 grader.

Du kender siden AC som er kateten b=12,1

Du kende siden AB som er kateten c=15,2.

Du kender alt - bestem blot arealet T:

T=0,5*b*c*sin(A)
T=0,5*12,1*15,2*sin(37*deg)
T=55,343


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke oplyst, at trekanten er retvinklet. Begrebet kateter bruges kun i retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2014 af lartpoutlart (Slettet)

#3 du har ret - så lad os kalde den 'siden' i stedet for. Er klar over den ikke er retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Nu var det ikke arealet men højden hb, der skulle findes . . .

Så når du har fundet arealet, må du gange det med 2 og dividere det med siden b altså 12,1

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Selve opgaven var formuleret "Beregn arealet af trekant ABC" og overskriften beder også om hjælp til arealet. Trådstarter spørger vel om hjælp til at finde en højde for at kunne beregne arealet. Hvorfra ved du, at der er højden hb, der spørges efter? Information om de to højder hb og hc er indeholdt i den givne formel for trekantens areal.


Svar #7
21. april 2014 af youtubee (Slettet)

tusind tak! Har en opgave mere jeg ikke forstår...

Jeg har en trekant hvor A til C er 21,7

A til B er 34,2 

B til C er 23,8

Beregn trekantens vinkler? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kald siderne AC, AB og BC, i stedet for "A til C", osv.

Man kender de tre sider og kan så finde de tre vinkler ved at benytte cosinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Okay - jeg så spørgsmålet som find højden - måske fordi det stod med stort . . .

:-)


Skriv et svar til: MAT A - areal hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.