Matematik

MAT A - areal

21. april 2014 af youtubee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en trekant hvor A til C er 21,7

A til B er 34,2 

B til C er 23,8

Beregn trekantens vinkler? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald siderne AC, AB og BC, i stedet for "A til C" og så videre.

Man kender de tre sider og kan så finde de tre vinkler ved ta benytte cosinusrelationerne.


Svar #2
21. april 2014 af youtubee (Slettet)

Det har jeg prøvet, men alle mine svar bliver forkerte :( 

....


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vis dine resultater her, for det er den fremgangsmåde, der skal benyttes. Når to af vinklerne er fundet, kan den tredje vinkel findes ved at benytte vinkelsummen.


Svar #4
21. april 2014 af youtubee (Slettet)


Cosinus relation

[cos(A)=frac{b^2+c^2-a^2}{2*b*c}]

[cos(B)=frac{a^2+c^2-b^2}{2*a*c}]

[cos(C)=frac{a^2+b^2-c^2}{2*a*b}]

har de her formler og puttet ind. Kan du lave den først e så kan jeg samligne med mine ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, formlerne er korrekte, i den kryptiske notration.. Vis så dine resultater.


Svar #6
21. april 2014 af youtubee (Slettet)

24814,7 divideret med 1484,2 = 16,7

cos(A)=16,7

A=cos-1(16,7)

error???


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har b = 21,7 , c = 34,2 , og a = 23,8 , så

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc) = (21,72 + 34,22 - 23,82) / (2·21,7·34,2)

           = 1074,09 / 1484,28 = 0,723644


Svar #8
21. april 2014 af youtubee (Slettet)

okay tak! men det skal give 180 grader i alt tilsidst ik?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, vinkelsummen i en trekant er 180º .


Skriv et svar til: MAT A - areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.