Matematik

Bestem overfladearealet

22. april 2014 af christina1808 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Overfladearealet af en terning kan beskrives med formlen y=6*x^2

hvor x er terningens sidelængde (i cm), og y er overfladearealet (i cm^2)

a) Bestem overfladeareal af en terning med sidelængden 1.8 cm

Bestem sidelængden på en terning med overfladeareal 13.5 cm^2

Et kasino anvender to terninger. Sidelængden af den store terning er 16% end sidelængden på de lille terning.

b) Hvor mange procent er overfladearealet af den store terning større end overfladearealet af den lille terning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af PeterValberg

a) Hvis overfaldefunktionen er O(x) = y = 6x2
    så bestemmes overfladearealet ved x = 1,8 som O(1,8) = 6·1,82

b) For en potensfunktion gælder:

1 + ry = (1 + rx)a

se [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. april 2014 af christina1808 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :) jeg har bare lige et spørgsmål til:

Hva så når det er man skal bestemme sidelængden på terningen med overfladearealet 13.5^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af PeterValberg

#2 løs ligningen:     13,5 = 6·x2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af PeterValberg

#3 Det er jo en andengradsligning, men du kan roligt forkaste den negative løsning,
     idet en (side)længde ikke kan være negativ.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. april 2014 af christina1808 (Slettet)

Okay mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Jeg sidder og har problemer med b)

jeg har set formlen for potensfunktionen, men kan simpelthen ikke finde ud af hvilke tal som skal sættes ind. Kan hjælp fås? :) 


Skriv et svar til: Bestem overfladearealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.