Matematik

Bestem koordinater til eventuelle skæringspunkter mellem cirkel c og linjen m

22. april 2014 af katrinelautrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp :-) På forhånd tusind tak!!

Jeg skal bestemme koordinater til eventuelle skræringspunkter mellem cirkel c og linjen m

c: x2+y2+4x-8y=5

m: 13x+7y=11

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler y udtrykt ved x af liniens ligning og indsæt i cirklens ligning. Løs den fremkomne 2.-gradsligning i x. Løsningerne er x-koordinaterne for de mulige skæringspunkter.


Svar #2
22. april 2014 af katrinelautrup (Slettet)

Jeg er ked af det, men det forstår jeg ikke helt. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Koordinaterne (x,y) til et muligt skæringspunkt skal tilfredsstille både cirklens ligning og liniens ligning.

Man isolerer y af liniens ligning

        y = (11/7) - (13/7)·x

og indsætter det så i cirklens ligning

        x2 + 4x + [(11/7) - (13/7)·x]2 -8·[(11/7) - (13/7)·x] = 5

og løser den fremkomne 2.-gradsligning i x.


Svar #4
22. april 2014 af katrinelautrup (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Bestem koordinater til eventuelle skæringspunkter mellem cirkel c og linjen m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.