Fysik

Sætte udenfor parentes

26. april 2014 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har ligningen: z = lambda-lambda0/lambda0, hvor jeg vist skal sætte noget udenfor en parentes, idet jeg skal isolere lambda. 

Er der nogen, der ved, hvordan jeg gør dette?

Det ville være en stor hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af hesch (Slettet)

z = ( l - l0 ) / l0    =>

z * l0 = l - l0  =>

z * l0 + l0 = l    =>

( z + 1 ) * l0 = l     =>

l0 = l / ( z + 1 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal starte med at skrive det ordentligt op med parenteser

        z = (λ - λ0) / λ0 .

Gang med λ0 på hver side og læg så λ0 til på hver side.


Skriv et svar til: Sætte udenfor parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.