Matematik

Diskriminant skal være præcis over 0

28. april 2014 af Paldanovic (Slettet) - Niveau: C-niveau

a. Bestem de værdier af A, således at ligningen p(x) = 3x + 3/4 har to forskellige løsninger. 

Nogle der kan løse denne opgave, således at diskriminanten bliver over 0, sådan at ligningen har to forskellige løsninger? 

Tusind tak på forhånd. Har kæmpet med denne opgave længe, og jeg vil blive så glad hvis en kunne løse denne opgave! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvor forekommer A i din forskrift? Er p(x) et polynomium, hvori A forekommer? Reducer 2.-gradsligningen til formen

        ax2 + bx + c = 0

opskriv udtrykket for diskriminanten d, og løs så uligheden d > 0 som en ulighed i konstanten A.


Svar #2
28. april 2014 af Paldanovic (Slettet)

#1

Hvor forekommer A i din forskrift. Er p(x) et polynomium, hvori A forekommer? Reducer 2.-gradsligningen til formen

        ax2 + bx + c = 0

opskriv udtrykket for diskriminanten d, og løs så uligheden d > 0 som en ulighed i konstanten A.

Her er der lidt mere info til opgaven @Andersen11: 

Et polynomium af anden grad er givet ved følgende forskrift p(x)=Ax^2+5x+3/4 Bestem A, således at ligningen p(x)=0 har netop én løsning. Bestem de værdier af A, således at ligningen p(x)=3x+3/4 har to forskellige løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er to forskellige opgaver.

I a) skal man bestemme A , så at d for polynomiet Ax2 + 5x + (3/4) er lig med 0.

I b) skal man bestemme A, så at d for polynomiet Ax2 + 5x + (3/4) - (3x + (3/4)) er > 0 .


Skriv et svar til: Diskriminant skal være præcis over 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.