Matematik

Cirkler og diameter

29. april 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvor står skal kuplens diameter være hvis der skal være plads til 1000 personer og hver person skal have 30 m2 til rådighed?
Vær sød at forklar det i detaljer! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af SuneChr

1000 personer á 30 m2 = 30000 m2
Arealet af en cirkel = π·(d/2)2
Du skal med andre ord løse ligningen
π·(d/2)2 = 30000   hvor du så skal isolere d (og det er så gjort for dig i efterfølgende indlæg).
d vil være angivet i meter og er lig med kuplens diameter.
De personer, som vil stå der, hvor kuplen mødes med underlaget, vil sikkert ikke kunne stå helt oprejst.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af mathon

En kuppel er en halvkugle,
hvis cirkelflades areal
er
                     A=\frac{\pi }{4}\cdot d\, ^2=\left (1000 \; pers \right )\cdot \left ( 30\; \frac{m^2}{pers} \right )=30.000\; m^2

                               d=\sqrt{\frac{4}{\pi }\cdot \left (30.000\; m^2 \right )}


Skriv et svar til: Cirkler og diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.