Fysik

opgave hvor vi skal finde fjeder rullemodstande

30. april 2014 af Harboe95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey vi har fået opgaven hvor vi skal finde rullemodstanden, og vi har fået informationerne 

E = Frul * s

og at for at finde frul skal man bruge formlen

Frul=my (modstanden mod grunden man køre på)*m(massen kg)*g(tyngdeaccelerationen)

yderlige informationer

forsøget var lavet med en lille vogn, med en fjeder på 5 cm

Vægt:

Vogn 2 kg

Vægtplader 1 kg p.s.

Distance

Kun vogn 134 cm

Vogn med to vægtplader 96.5 cm

Vogn med fire vægtplader 80 cm

og det var de resultater vi fik ud af forsøget, vi har strækningen, massen og tyngdekraften hvordan finder vi my/modstanden mod grunden man køre på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af hesch (Slettet)

E = Frul*s     =>

Frul = E / s

Jeg går ud fra, at energien i fjederen er konstant for hvert forsøg.

Endvidere har du:  Frul=μ*m*g     =>

E / s = μ*m*g      Der er to ubekendte:  E og μ , men med to forsøg kan du opstille to ligninger med de to ubekendte.


Skriv et svar til: opgave hvor vi skal finde fjeder rullemodstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.