Matematik

Matematik opgaver-rumfang, overflade osv.

30. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kassereren Ole skal købe nye tennisbolde til klubbens forestående 
turnering. Turneringsboldene skal have en bestemt størrelse. 
De tennisbolde, Ole køber, har en omkreds på 21,7 cm. 
Hvad er boldenes rumfang?

(3,1)

O=r*2*3,14

21,7=r*6,28

r=21,7/6,28=3,5

V=4/3*3,14*3,5^3=179,5cm^3

4 bolde:179,5cm^3*4=718cm^3

(3,2)

Hvor stor er boldens overflade?

4cm*3,14*3,5cm^2=153,86cm^3

(3,3)

Tennisboldene ligger i et cylinderformet rør. 
Højden af røret er 27,3 cm og diameteren er 7,7 cm. 

27,3cm*(7,7cm/2)^3*3,14=4892cm^3

(3,4)

Hvor mange liter luft er der i røret, når der ligger 4 bolde i røret?

4892cm^3-718cm^3=4174cm^3=4,174L

(1,1)

Knud har 8 søstre som alle holder af at danse, derfor har Knud arrangeret en bænk de kan sidde på, så mændene kan

byde dem op til dans.

Bænken er 477 cm

Hver søster har to arme som fylder 5 cm hver.

Navn: Røvbredde:

Bente 51 cm

Ingrid 65 cm

Olga 45 cm

Åse 53 cm

Tove 54 cm

Anne Grethe 70 cm

Edith 54 cm

Susan 60 cm

(51+10)+(65+10)+(45+10)+(53+10)+(54+10)+(70+10)+(54+10)+(60+10)=532cm

532cm-477=55cm

Olga skal væk

Får I samme resultater som mig?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I opgaverne med boldene skal man ikke runde af i mellemregningerne. Cylinderens rumfang har du helt forkert.

(3.1)

r = 3,453662 cm

V = 172,5 cm3

4V = 690,2 cm3

(3.2)

A = 149,8 cm2

(3.3)

Vcyl = π·(d/2)2·h = 1271,259 cm3

(3.4)

Vluft = Vcyl - 4V = 581,04 cm3 = 0,58 L

I opg (1.1) er det slet ikke forklaret, hvad opgaven går ud på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af SuneChr

1.1
Hvorfor smide Olga ud? Det er da synd, at hun ikke får chancen for at blive budt op.
Hvis nu de to yderste piger på bænken lader den ene arm hænge udenfor bænkens begrænsning,
og de tilmed går med til kun at sidde på den ene balle, er der rigelig plads til både arme og bagdel
for de resterende seks piger. Efterhånden som de bliver budt op, aftaler de at rykke én plads til en
af siderne, så alle kommer til at sidde på en enkelt balle. God fest.
 


Skriv et svar til: Matematik opgaver-rumfang, overflade osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.