Matematik

eksponentielle sammenhæng

30. april 2014 af Terkelsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

eksponentielle sammenhæng

beregning af a ud fra to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentiel sammenhæng    y = b · ax ,   to punkter (x1,y1) , (x2,y2)   giver de to ligniger

        b · ax1 = y1

        b · ax2 = y2

der så løses ved at danne forholdet mellem de to ligninger:

        ax2-x1 = y2 / y1

hvorefter a bestemmes ved at opløfte i eksponenten 1/(x2-x1) .


Skriv et svar til: eksponentielle sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.