Fysik

Hjælp i fysik!! Haster

01. maj 2014 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.
Har problemer med nogle fysik spørgsmål, en opgave som jeg sidder fast i. Det gælder både opg. a,b og c. 

Håber en af jer gider sætte jer ind i det og hjælpe. 


Tak på forhånd 

Det er følgende opgave(er): 

 

I en candyflossmaskine opvarmes sukker, så det smelter, og slynges ud fra et hurtigt roterende hjul i midten. Sukkeret størkner på sin vej gennem luften og danner de klistrede tråde i candyflossen. Sukkeret opvarmes af et varmelegeme, der omsætter energi med effekten 1100W.

a)    Beregn den elektriske strømstyrke gennem varmelegemet, når spændingsfaldet over det er 230V.

En candyfloss består af 30 g sukker, som skal opvarmes fra 26 °C. Tabellen viser data for det sukker, som anvendes i candyfloss.

Smeltepunkt: 186 grader celsius. 

Specifik varmekapacitet: 1,5 J/(g*K)

Smeltevarme: 130 J/g

b)    Vurdér, hvor lang tid det tager at opvarme sukkeret til en candyfloss.

c)    Vurdér, hvor lang tid det tager at smelte sukkeret til en candyfloss efter at det er varmet op.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2014 af mathon

a)
                     I=\frac{P}{U}=\frac{1100\; W}{230\; V}=\frac{1100}{230}\cdot \frac{V\cdot A}{V}=\left ( \frac{110}{23} \right )A


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2014 af mathon

b)
         Opstil et energiregnskab for opvarmning plus smeltning.
         Dette kaldes samlet for Etotal.

         Benyt
                             t=\frac{E_{total}}{P}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2014 af mathon

c)
         Opstil et energiregnskab for smeltning.
         Dette kaldes for Esmelt.

         Benyt
                             t=\frac{E_{smelt}}{P}


Svar #4
01. maj 2014 af iskander2990 (Slettet)

I opgave b og c, skal jeg så bare isolere E_total i opgave b og E_smelt i opgave c i de formler du har angivet? 
Forstår ikke rigtigt hvor jeg skal starte, kunne du forklare? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2014 af mathon

            \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{total}=E_{opv}+E_{smelt}=\left ( 30\; g \right )\cdot \left ( 1,5\; \frac{J}{g\cdot C} \right )\cdot \left ( \left ( 186-26 \right ) C\right )+\; \left ( 30\; g \right )\cdot \left ( 130\; \frac{J}{g} \right )

                                         E_{smelt}=\left ( 30\; g \right )\cdot \left ( 130\; \frac{J}{g} \right )


Skriv et svar til: Hjælp i fysik!! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.