Fysik

Beregning af rødforskydningstal

01. maj 2014 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har fået følgende opgave:

Figuren viser et galaksespektrum med linjerne for Ca-K og Ca-H. Linjernes bølgelængder i laboratoriet er lambdak = 393,4 nm og lambdaH = 369,8 nm,

Aflæs de to linjers observerede bølgelængder og beregn rødforskydningenz og galaksens fart.
Beregn afstanden til galaksen, hvis Hubble­konstanten erH = 71 km/s pr. Mpc.

(Jeg har vedhæftet figuren)

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse opgaven, idet jeg får forskellige rødforskydningstal for de to bølgelængder. Min lærer sagde, at de skulle give det samme. 

Vedhæftet fil: Fysik.png

Skriv et svar til: Beregning af rødforskydningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.