Matematik

Vurder arealet af en enkelt hel plade.

01. maj 2014 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne matematik opgave, har prøvet i lang tid men ved ikke hvordan. 

Spørgsmålet er lyder sådan her:


Vurder arealet af en enkelt hel plade.

Har vedlagt en animation, der viser min tegning. 

Vedhæftet fil: 131942_figur_6_ver_14.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Læg et rektangel uden om figuren og skær så et par kvartcirkler, rektangler og trekanter fra.

Kalder du det vedlagte en animation??


Svar #2
01. maj 2014 af ITChem (Slettet)

mente det et billede, min fejl, har ikke sovet i et stykke tid


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sammenholder man med hele opgaven er det klart, at din tegning kun viser en halv plade.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1474379


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2014 af SuneChr

Til at bestemme buen (AB) kunne man overveje et 4. grads polynomium P, som opfylder:
1)  P (- 63)  =  95 + 27
2)  P (0)  =  112
3)  P (70,5 + 27·cos 45º)  =  34 + 27·sin 45º
4)  P '(- 63)  =  0
5)  P '(70,5 + 27·cos 45º)  =  - 1   


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kunne også overveje at bestemme den cirkelbue, der går glat over i de små cirkler i A og B. En sådan cirkel vil have centrum et sted på den lodrette linie gennem A, og buen AB skal så ses under en centervinkel på 45º. Centrum vil så være skæringspunktet mellem den lodrette linie gennem A, og linien gennem B og centrum for cirkelbuen BD.


Skriv et svar til: Vurder arealet af en enkelt hel plade.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.