Matematik

F. Bestem størrelsen af to kræfter

02. maj 2014 af VampireKnight (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej som så mange andre så er jeg også igang med en eksamens opgave i matematik. jeg er så i tvivl om hvad skal gøre i den sidste opgave jeg mangler. jeg skal afleverer i morgen fredag d. 2. maj. håber i kan hjælpe! tak på forhånd

okay sagen er den at jeg seriøst ikke ved hvordan jeg skal gribe opgaven an, hvordan jeg skal starte den, og ja løse den. pleace forklare mig hvordan

Vedhæftet fil: opg.3 f.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er

        Ft = |Ft|·[0 ; -1]

Kraften F1 danner vinklen w med lodret og danner derfor vinklen 180º-(w-90º) = 180º+90º-130º = 140º med den positive x-akse, så

        F1 = |F1|·[cos(140º) ; sin(140º)] .

Tilsvarende danner kraften F2 vinklen w+v med lodret, så F2 danner derfor vinklen 180º-(w+v-90º) = 140º-72,78º = 67,22º med den positive x-akse, så

        F2 = |F2|·[cos(67,22º) ; sin(67,22º)]

Benyt nu, at

        Ft + F1 + F2 = 0 (nulvektoren)

til at bestemme |F1| og |F2| .


Skriv et svar til: F. Bestem størrelsen af to kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.