Matematik

Lidt matematik træning

02. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I år 2007 var der 510 medarbejdere. I år 2010 var antallet af arbejdere faldet til 348.

(2,1)

Hvor stort var faldet fra 2007 til 2010

510-348=162

fald på 162/510*100=31,76%

(2,2)

Hvad er det årlige fald i procent fra 2007 til 2010.

348=510*(1-r)3

348/510=(1-r)3

3√(348/510)-1=-0,114

fald på 11,4%

(2,3)

Hvis faldet fortsætter. Hvor mange medarbejdere vil der være i 2010

348*(1-0,114)10=104 medarbejdere

(3,1)

Wavins maskine producerer 6 rør på 30 sek. 

Maskinen kører i døgndrift fra mandag kl.7 til fredag kl.15.00

Maskinen kører ikke i weekenden

Hvor mange rør produceres på en uge

(24*5)+8=128 timer

6*(128*60)/30=1536 rør

(4,1)

Wavins koncernes overskud var i 2008 på 161 mio euro

100 euro=744,19 kr

Overskuddet er i danske kroner

161 mio euro*(744,19/100)=1198 mion kr

(4,2)

Fra 2008 til 2009 faldt overskuddet fra 81999 til 2431

Hvor mange procent faldt overskuddet med

(81999-2431)/81999*100=97%

(4,3) Beregn Wavins overskud i 2014(efter 5 år), hvis overskuddet falder med samme procentsats som fra 2008 til 2009

2431*(1-0,97)5=0

Intet overskud

(5,1)

en flise måler 19,6cm*19,6 cm og har en tykkelse på 6 mm

Find arealet af en flise

19,6cm*19,6cm=384,16cm2

(5,2)

Himmelbjerget er 147 m højt

Hvor mange fliser skal der til for at en stabel bliver lige så høj som Himmelbjerget?

147m*100*10=147.000mm

147.000mm/6mm=24500 fliser

Har på fornemmelsen af, at jeg ikke har regnet stykkerne rigtig ud?

Er interesseret i at høre, hvordan I ville gøre?

Tak og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(2,2)  Udregn 3√(348/510)-1 korrekt: 3√(348/510) - 1 = -0,1196

(2,3) Antallet af medarbejdere i 2010 er givet i opgaven: 348.

(3,1) Beregn først antallet af timer korrekt. Der er 4 hele dage plus 8 timer, = 104 timer. Beregn så antallet af minutter. 6 rør på 30 sek = 12 rør pr minut.


Svar #2
02. maj 2014 af 123434 (Slettet)

-0,1196=-11,96%

Fald på 11,96%

(2,3)

Undskyld i 2020

348*(1-0,1196)10=97

(3,1)

4*24+8=104 timer

104*60*60=374400sek

374400/30*6=74880 rør


Skriv et svar til: Lidt matematik træning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.