Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp søges - MC=0,05Q+250 - Beregn optimal pris og afsætning samt DB i optimal situationen.

03. maj 2014 af FrederikAndersen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HJÆLP SØGES!! 

500kr. pr. enhed ved en afsætning på 1500 stk. pr. periode.

Prisstigning på 25kr. vil reducerer afsætningen med 250 stk.
Prisfald på 25 kr. vil hæve afsætningen med 100 stk. 

Ved en forventet omkostningsfunktion med følgende forskrift: MC(Q) = 0,05Q + 250 beregnes den optimale pris og afsætning. desuden beregnes dækningsbidraget i optimalsituationen.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Stats

Hæhæhæ. Det tog mig lidt tid at fange opgaven, men her er den..

(475 · 1600) - MC(1600) = 760.000 - 330 = 759.670
(500 · 1500) - MC(1500) = 750.000 - 325 = 749.675
(525 · 1250) - MC(1250) = 656.250 - 312,5 = 655.937,5

Andengrads polynomium: Overskud = O(Q) = -0.78571·Q2 + 2535.7·Q - 1.2860·106

omsætning: K(Q) = O(Q) + MC(Q) = 0.78571·Q2 + 2535.75·Q - 1.285750000·106

pris · afsætning = omsætning
p(Q)·Q = K(Q) ⇔ K(Q) / Q = p(Q)

Sæt O'(Q) = 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hjælp søges - MC=0,05Q+250 - Beregn optimal pris og afsætning samt DB i optimal situationen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.