Fysik

fysik hjælp

04. maj 2014 af 123claus (Slettet) - Niveau: B-niveau

søger hjælp til følgende opgave:

Bilen kører ud af landevejen, med hastigheden 80 km/h. Føreren får øje på en forhindring og træder øjeblikkelig på bremsen.

Førerens reaktionstid er 0,5 sek., og bremser og dæk er af en sådan beskaffenhed, at accelerationen under bremsningen er  – 6,2 m/s2.

Beregn bremselængden og standselængden.

Besvar det samme spørgsmål, hvis accelerationen en vinterdag i glat føre er nedsat til

 – 1,2 m/s2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Først køres i tiden t1 = 0,5s med den konstante hastighed v0 = 80km/h. Dernæst køres med konstant acceleration a = -6,2 m/s2 til hastigheden er 0 . Bestem tidsrummet t2 for opbremsningen ved at benytte

        v(t) = v0 + at , og v(t2) = 0 .

Bremselængden s2 findes så af s2 = (1/2)a·t22 + v0·t2 , og standselængden er

        s = v0·t1 + s2 .


Svar #2
04. maj 2014 af 123claus (Slettet)

hvorfor skal der stå t^2 to steder i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor ser du det ?


Svar #4
05. maj 2014 af 123claus (Slettet)

kan bare ikke forstå formlen? og ved ikke hvilke tal der skal indsættes. I min bog står formlen: s=-v_0^2/2a


Svar #5
05. maj 2014 af 123claus (Slettet)

kan bare ikke forstå formlen? og ved ikke hvilke tal der skal indsættes. I min bog står formlen: s=-v_0^2/2a


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Alle størrelserne er forklaret i #1. Man løser først ligningen

        v(t2) = 0, dvs.

        v0 + at2 = 0 , eller

        t2 = -v0/a .

Man beregner så bremselængden s2 af

        s2 = (1/2)a·t22 + v0·t2 = (1/2)·v02/a - v02/a = -(1/2)v02/a


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.