Matematik

Reducere udtrykket: (p-q)^2+2pq-q^2

05. maj 2014 af saratopia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan man reducere dette udtryk: (p-q)^2+2pq-q^2

vh sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af hesch (Slettet)

 (p-q)2+2pq-q2 =

(p-q) * (p-q) + 2pq - q2 =

p2 - 2pq + q2 + 2pq - q2 =

p2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2017 af Kamp1234 (Slettet)

Hvordan forklarer man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2017 af hesch (Slettet)

(p-q)2+2pq-q2 =                            ;  (p-q)2 = (p-q) * (p-q)

(p-q) * (p-q) + 2pq - q2 =                ;  gang parenteserne eller benyt kvadratsætningen:
                                                     ;  "kvadratet på en toledddet størrelse . . . . . "

p2 - 2pq + q2 + 2pq - q2 =              ; adder de 4 sidste led

p2


Skriv et svar til: Reducere udtrykket: (p-q)^2+2pq-q^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.