Fysik

Opdrift. Er opgaven regnet rigtigt?

06. maj 2014 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg regnet opgaven rigtigt, eller er jeg helt galt på den?

Vedhæftet fil: kk.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at Fned = 4419 F ?? Kræfter måles i N (Newton), ikke i F (Farad).

Nej, det er ikke korrekt. Ved den maksimale bæreevne vil isflagen lige netop være nedsænket i vand og der vil være balance mellem opdriften på den ene side og tyngdekraften på både isflage og isbjørn på den anden side. Du skal medtage tyngden på isflagen i dine beregninger.


Svar #2
06. maj 2014 af AdamKo (Slettet)

altså 18m3? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er isflagens rumfang. Beregn isflagens masse.


Svar #4
06. maj 2014 af AdamKo (Slettet)

også det skal jeg gange med i Fned?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal sammenligne opdriften med den samlede tyngdekraft:

      Fned = (misflage + mbjørn)·g = (Visflage·ρis + mbjørn)·g

     Fop = Visflage·ρhavvand·g

Betingelsen for at isflagen kan bære bjørnen er derfor, at

        Visflage·(ρhavvand - ρis) ≥ mbjørn


Svar #6
06. maj 2014 af AdamKo (Slettet)

Okay tusind tak


Skriv et svar til: Opdrift. Er opgaven regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.