Matematik

Isolere n

07. maj 2014 af FRKKOF (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal isolere n, og jeg kan bare ikke se hvor det er at jeg gør noget forkert. Nogen der kan hjælpe mig? Den sidste er rigtig, men det er hele processen før, der går galt.

A = b * ( 1 + r )n - 1 --------->

A * r = b * (1 + r)n - 1

 

 

A * r + 1 = b * (1 + r)n

 

 

(A * r / b + 1) = (1 + r)n

 

 

log(A * r / b + 1) = n * log(1 + r)

 

 

log(A * r / b + 1) / log(1 + r) = n

 

 

n = 41


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

A_{n}=b\frac{(1+r)^{n}-1}{r}

A_{n}\cdot r=b((1+r)^{n}-1)

\frac{A_{n}\cdot r}{b}=(1+r)^{n}-1

\frac{A_{n}\cdot r}{b}+1=(1+r)^{n}

log(\frac{A_{n}\cdot r}{b}+1)=log(1+r)^{n}

log(\frac{A_{n}\cdot r}{b}+1)=n*log(1+r)

n=\frac{log(\frac{A_{n}\cdot r}{b}+1)}{log(1+r)}


Svar #2
07. maj 2014 af FRKKOF (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!!

Skriv et svar til: Isolere n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.