Matematik

Lidt matematik træning

07. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kursen på svenske kroner er 83,60 kroner

Hvad koster 300 svensker kroner i danske

100 DKK=83,60SVK

1 DKK=83,60/100=0,836SVK

300/0,836=358,9 DKK

Kursen på polske zloty er 187,65

Hvor meget koster 900 polske zloty?

100DKK=187,65 zloty

1 DKK=187,65/100=1,8765 zloty

900*1,8765=1689

Kursen på tyrkiske lira er 339,97.
Hvor meget koster 1000 tyrkiske lira?

1000*339,97/100=3399,7DKK

Et lykkehjul har 3 røde felter, 4 gule felter, 2 blå felter og 2 grønne felter. Hvad er sandsynligheden for, at det først lander på et grønt felt og bagefter på et blåt felt?

(2/11)*(2/10)=2/55

Beregn sandsynligheden for først at slå 3 og derefter 9 med en 10-sidet terning.

(1/10)*(1/10)=1/100=1%

Hvad er sandsynligheden for først at trække en rød kugle og bagefter en blå kugle fra en pose med 5 røde kugler, 3 gule kugler og 3 blå kugler?

(5/11)*(3/10)=3/22

Hvad er sandsynligheden for først at trække en gul kugle og bagefter endnu en gul kugle fra en pose med 3 røde kugler, 5 gule kugler og 2 blå kugler?

første træk:(5/10)=(1/2)

andet træk:(4/9)

(5/10)*(4/9)=2/9=0,222=22,2%

Hvor meget får man i rente på en konto med 4500 kr., hvor renten er 1 % p.a., efter 350 dage?

Et år har 360 rentedage

(4500*1*350)/(100*360)=43,75

Hvor meget får man i rente på en konto med 3500 kr., hvor renten er 1 % p.a., efter 120 dage?

Et år har 360 rentedage

(3500*1*120)/(100*360)=11,67 kr

Hvor meget får man i rente på en konto med 1500 kr., hvor renten er 5 % p.a., efter 360 dage?

(1500*5*360)/(100*360)=75 kr

Får I samme resultater som mig?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har misforstået kursen. At kursen på svenske kroner er 83,60 betyder, at 100 SEK koster 83,60 DKK. TIlsvarende gælder for polske zloty og tyrkiske lira, hvor du sjovt nok får vendt brøkerne rigtigt.


Skriv et svar til: Lidt matematik træning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.