Fysik

fysik HJÆLP

07. maj 2014 af 123claus (Slettet) - Niveau: B-niveau

En radioaktiv kilde består af 50 g af radiumisotopen  Ra^222 88, som har halveringstiden 6,7 år.

Beregn antallet af radiumkerner i kilden.

Først findes halveringstiden:

Beregn kildens aktivitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af peter lind

Find massen af en radiumkerne og divider den op i de 50 g

Halveringstiden er jo givet i opgaven !

A = k*N hvor k er henfaldskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af mathon


Antal kildekerner:
                                N = ( (50 g) / (222 g·mol-1) ) • (6,02214·1023 mol-1) = 1,35634·1023

.

Kildens aktivitet
                                A = k • N = (ln(2)/T1/2) • (1,35634·1023) = (ln(2)/(2,11431·108 s)) • (1,35634·1023) =

                                                                                                                                         4,447·1014 Bq
                                


Skriv et svar til: fysik HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.