Matematik

PRIS

08. maj 2014 af aldi0096 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

kan nogen lige lave den skal bruge svar hurtigst muligt tak på forhånd 

HP 2,24 megapixel kamera koster 8.999,

Spar momsen: Pris nu kr. 7.199,20

Vis udregning der giver resultat 7.199,20 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af SuneChr

Pris uden moms = p
Pris med moms = P
Da har vi:
P  =  p + 25% af p   =  1,25·p


Svar #2
08. maj 2014 af aldi0096 (Slettet)

kan du forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2014 af SuneChr

Du har jo fundet resultatet  7199,20   uden moms
Hvis du har læst # 1 skal du gange dette tal med 1,25 for at få  8999.
Hvis man vender ligningen om i # 1 fås
p = 0,8·P


Svar #4
08. maj 2014 af aldi0096 (Slettet)

Forstår det godt nu 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2014 af 123434 (Slettet)

uden moms:125%-25%=100%

med moms:125%

8999kr:(125/100)=7199,20kr


Skriv et svar til: PRIS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.