Matematik

Bestemmelse af retningsvinkler

08. maj 2014 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder følgende

Bestem retningsvinkler v og w for vektorerne

a=-2    b=10
    -3         7

og skriv dem på formen a=|a|cosv          b=|b|cosv

                                      |a|sinv               |b|sinv

hvordan skal jeg løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først hver vektors længde, og benyt så, at

        a = [a1 ; a2] = |a|·[cos(v) ; sin(v)] ,

        cos(v) = a1 / |a| , og sin(v) = a2 / |a| .

Når man kender både cos(v) og sin(v), er vinklen entydigt fastlagt i intervallet [0;2π[ .


Svar #2
08. maj 2014 af StanK (Slettet)

jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal løse den ved hjælp af intervaller tror at det er menigen at jeg skal løse den ved hjælp af noget tangens


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af peter lind

Hvis du har en vektor v =  (x, y) gælder der r2 = x2+y2 = v2  v = |v| =( cos(θ) , sin(θ) )  θ kan så findes af cos(θ) = x/r, sin(θ) = y/r. Du har brug for begge ligninger, da løsningerne ellers bliver flertydig. Det kan slås op på en lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af mathon

gennemprøv nu #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2014 af peter lind

#3 Du kan ikke klare det med tangens alene fordi det giver flertydig løsning


Skriv et svar til: Bestemmelse af retningsvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.