Matematik

Lidt træning i matematik

09. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Matematik opgaver

En bil kører 180 km på 120 min.
Hvad er gennemsnitshastigheden

120min=120/60=2 timer

180km/2t=90km/t

En bil kører 50 km på 30 min.
Hvad er gennemsnitshastigheden

30min=1/2 timer

50km/(1/2time)=100km/t

En bil kører 70 km på 40 min.
Hvad er gennemsnitshastigheden

(70km/40m)*60=105km/t

En bil kører med en gennemsnitshastighed på 85 km/t
Hvor langt er bilen kommet efter 120 min.

120min/60=2 timer

2t*85km/t=170km

En bil kører med en gennemsnitshastighed på 109 km/t.
Hvor langt er bilen kommet efter 42 min.?

42/60=0,7 time

109km/t*0,7t=76,3km

En bil kører 80 km på 78 min.
Hvad er gennemsnitshastigheden?

78m/60=1,3t

80km/1,3t=61,54km/t

Hvor mange procent er 993,32 større end 65,1?

(993,32-65,1)/65,1*100=1423,84%

Hvor mange procent er 340,2 større end 334,44?

(340,2-334,44)/334,44*100=1,72%

Hvis 65 % er 448, hvad er så det hele? 

65%=448

1%=448/65=6,8923

100%=100*6,8923=689,23

Hvis 116% er 459, hvad er så det hele?

116%=459

1%=459/116

100%=(459/116)*100=395,69

Omregn 200 danske kroner til SEK (2 dec.)

Kursen er 70,36

100 svenske kroner koster 70,36 danske kroner

200*(100/70,36)=284,25

Værdien af 200 JPY i d.kr. (2 dec.)  

kursen er 5,6175

100 danske kroner koster 5,6175 JPV

200*(5,6175/100)=11,235

Er der andre metoder til at regne disse ud?  Får I nogenlunde samme resultater som mig?

Tak på forhånd og god weekend


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den sidste opgave er ikke besvaret korrekt til de ønskede 2 dec.


Svar #2
09. maj 2014 af 123434 (Slettet)

11,24


Skriv et svar til: Lidt træning i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.