Matematik

P'(0) for det generelle andengradspolynomium

10. maj 2014 af muyfreja (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal bestemme p'(0) for det generelle andengradspolynomium p(x)=ax^2+bx+c

Er det korrekt opfattet at jeg først skal differentiere ligningen, derefter indsætte x=0 i den afledte funktion ?

Jeg ender med at få p'(0)=2a+b ... giver det mening?

Så får jeg et sprøgsmål stillet:
Forklar herefter betydningen af b for den tilhørende parabel.

b er hældningen for tangenten i parablens skæringspunkt med y-aksen .. Men det virker næsten om der fiskes efter noget mere, men hvad mon?



Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2014 af mathon

                             p{\, }'(x)=2ax+b

                             p{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=b

Der fiskes vist ikke efter mere, end hvad du udtrykker:

               b er hældningskoefficienten for tangenten til parablen i (0,c).


Svar #2
11. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

okay, jeg bytter stadig rundt på det ... men det hjælper sikkert at gennemgå det 1000 gange :D tak endnu en gang!


Skriv et svar til: P'(0) for det generelle andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.