Matematik

Lån

10. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Du ønsker at spare op, og har oprettet en konto i banken. Du ved, at du kan betale 

en ydelse på 500 kr. pr. kvartal, og rentesatsen er 1,2 % pr. kvartal. 
Hvor mange penge står der på kontoen efter 10 år? 

4 kvartaler på et år

4*10=40 kvartaler i alt

(500*(1+0,012)40-1)/(0,012)=25477,65

Du vil købe en cykel til 3 000 kr., da du skal på cykeltur om et år sammen med vennerne. 

Du vælger at spare pengene op i banken, hvor rentesatsen er 0,5 % om måneden. 
Hvor meget kan du nå at spare op til cyklen, når du kan betale en ydelse på 245 kr. om måneden? 

245*((1+0,005)12-1)/(0,005)=3022,21 kr

Du vil gerne spare penge op til en rejse. Du kan i de næste 2 år betale en ydelse på 350 kr. om måneden, 
og rentesatsen er 0,32 % om måneden. 
Hvor mange penge kan du rejse for? 

24 måneder i alt-24 terminer

350*((1+0,0032)24-1)/(0,0032)=8716,50

Hvor stor bliver din opsparing, når du kan betale en ydelse på 200 kr. om måneden i 5 år, 

og bankens rentesats er 0,2 % om måneden?

200*((1+0,002)60-1)/(0,002)=12736,17kr

Du vil spare op til en lejlighed. Dine forældre vil betale 60 000 kr., og du har en børneopsparing, 
der til den tid er på 50 000 kr. I 3 år vil du indbetale en ydelse på 900 kr. i kvartalet. 
Rentesatsen er 1,5 % pr. kvartal. 

Hvor mange penge kan du give i udbetaling på lejligheden? 

du indbetaler penge hvert kvartal, altså hver fjerde måned. 4*3=12 terminer i alt

900kr*((1+0,015)12-1)/(0,015)=11737,09kr

50.000kr+60.000kr+11737,09kr=121737,09 kr

 Forestil dig, at du i 30 år indbetaler en årlig ydelse på 15 000 kr. på en opsparing med en rentesats på 5,5 % p.a. 

15.000*((1+0,055)30-1))/(0,055)=1086532,17 kr

Hvor mange penge kan du hæve om 3 år, når du indsætter 6 000 kr. på en bankkonto, 

og rentesatsen er 2 % p.a.? 

6000kr*(1+0,02)3=6367,25

Beregn slutkapitalen, når du indsætter 4 000 kr. på en konto til en rentesats på 

0,5 % pr. termin. Pengene står på kontoen i 12 terminer.  

4000kr*(1+0,005)12=4246,71

Får I samme resultater som mig?

Hvordan anvender jeg parenteserne rigtigt?

God weekend til alle


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2014 af peter lind

Du anvender alle steder paranteserne rigtig. Du har nogle steder nogle overflødige parenteser; men det er ikke forkert og langt bedre end at mangle parenteser


Svar #2
10. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Tak Peter, du må nyde resten af lørdag og Grand Prix.


Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.