Fysik

fysik acceleration og fart Hjælp!!!

11. maj 2014 af xwomen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg for løst denne opgave... Er der nogen der kan hjælpe?
Opgaven lyder:

Vi tænker os, at vi kaster en sten vandret ud over en isbelagt sø. Stenen glider hen over isen og bremses herved med accelerationen -1,2m/s^2. stenen glider 175 meter, inden den ligge stille.

a. Hvor stor var begyndelses farten?

b. Hvor langt glider stenen, hvis begyndelsesfarten halveres
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2014 af mathon

a)

     brug
                       2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-v_o^\, 2

                      


Svar #2
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

Det forstår jeg ikke? Hvad skal jeg bruge den til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2014 af mathon

#2
            …til at beregne {\color{Red} v_o}


Svar #4
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

okay, men hvad er Delta s ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2014 af mathon

\Delta s  er strækningsændringen/vejændringen.


Svar #6
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

er den så bare 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2014 af mathon

#6
          Hvad er 0?


Svar #8
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

er strækningsændringen 0 eller 175m eller noget helt andet?


Svar #9
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

altså 2·0·? = 0^2 - vo^2 

jeg ved ikke hvad Delta s er 


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. maj 2014 af mathon

            \Delta s = 175 m

  Du har så
                     2\cdot \left ( -1,2\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 175 \; m\right )=0-v{_{o}^{\, \, \, 2}}

                     -420\; \left ( \frac{m}{s} \right ) ^2=0-v{_{o}^{\, \, \, 2}}

                      v_o=\sqrt{420\; \left (\frac{m}{s} \right )^2}

                     


Svar #11
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

altså 2·0·175 = 0^2 - v0^2 så v_0  = 0. som er svaret på a? eller er det ikke rigtigt?


Svar #12
11. maj 2014 af xwomen (Slettet)

når nu er jeg med! 
men hvad så med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. maj 2014 af mathon

b)
                   \Delta s=\frac{\left (-\frac{1}{2}v{_{0}} \right )^{2}}{2a}\Delta s=\frac{-\left (\frac{1}{2}v{_{o}} \right )^{2}}{2a}=\frac{-\frac{1}{4}\cdot{v_{o}}^{2}}{2a}=\frac{-\frac{1}{4}\cdot \left ( 420\; \frac{m^2}{s^2} \right )}{2\cdot \left ( -1,2\; \frac{m}{s^2} \right )}


Skriv et svar til: fysik acceleration og fart Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.