Matematik

Cirklen

11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Uden hjælpe midler

en cirkel er bestemt ved ligningen

x^2+2x+y^2-5y=4

Bestem cirkelns radius og koordinatsættet til cirklens centrum 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af mathon

     x^2+2x=\left ( x+1 \right )^2-1

    y^2-5y=\left ( y-\frac{5}{2} \right )^2-\frac{25}{4}


Svar #2
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

skal jeg ikke bruge denne formel (x-a)^2+(y-b)^2=r^2


Svar #3
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

men hvad er radius så


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis du lægger 1 + 25/4 til på begge sider, kan du omskrive ligningen, så du kan identificere a, b og r

x^2 + 2x +1 + y^2 - 5y +25/4 = 4 +1 + 25/4


Svar #5
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Radius er 5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x^2 + 2x +1 + y^2 - 5y +25/4 = 4 +1 + 25/4  <=>

(x + 1)^2 + (y - 5/2)^2 = 45/4

Så centrum er (-1, 5/2) og radius er √(45/4).


Svar #7
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Taak


Skriv et svar til: Cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.