Matematik

Monotoniforhold korrekt?

11. maj 2014 af studerendeHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde monotoniforholdet for denne funktion:

f(x) = 0,25x4-3x3+12x2-16

Jeg har fundet f-mærke til funktionen:

f '(x) = x3+9x2+24x-16

Jeg sætter f-mærke lig 0:

x3+9x2+24x-16 = 0                                     f ' (x) = 0

Jeg får x til 0,547

Er det korrekt, og hvad siger det om monotoniforholdet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af Amril (Slettet)

Fejl i f-mærke. En konstant forsvinder ved differentiation. 


Svar #2
11. maj 2014 af studerendeHF (Slettet)

OBS: Der skulle stå "-16x" i f(x) udtrykket, så f-mærke er herved vel korrekt til 16.

Hvad fortæller dette x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2014 af Amril (Slettet)

Nulpunkterne for f ' (x) er 1 og 4. Du har da 3 "intervaller", nemlig x-værdierne før 1, x-værdierne mellem 1 og 4, og x-værdierne efter 4. Indsæt en enkel værdi fra hvert interval i den afledte funktion for at beregne grafens hældning i det pågældende interval.

Angiv så monotoniforholdende ved at fortælle hvor den vokser og aftager, og ligeledes hvor der er maksimum (der hvor man går fra at vokse til at aftage) og minimum (hvor man går fra at aftage til at vokse). 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har forkert fortegn i f '(x) for det 2. led. Med den korrekte forskrift for f '(x) finder man en pæne rødder i ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Monotoniforhold korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.