Matematik

log funktion

11. maj 2014 af pppq (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i tvivl om følgende forklaring er korrekt.

Den omvendte funktion for f(x)=10^x er g(x)=log x

Siden g(x) og f(x) er hinandens omvendte gælder nedenstående, da y=f(x) <=> x=f^-1(y).

y=10^x<=>x=log y

Håber nogen vil hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er da for så vidt rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2014 af mathon

Sammenhængen er korrekt nok
                              y = f(x)  <=>  x = f-1(y)

                              y = 10x <=>  x = log y.

Men når funktionerne betragtes separat
uden fokus på ovenstående inverssammenhæng,
noteres begge funktionsudtrykkene som regel
med den uafhængigt variable som x

                              f(x) = y = 10x

                              g(x) = y = log(x)

             

 
 


Skriv et svar til: log funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.