Matematik

Geometri - trekanter

12. maj 2014 af SPLH (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Har lidt problemer med den her opgave, ved ikke helt hvordan jeg skal bære mig ad?
Håber der er nogen der kan hjælpe.

Opgave 3.
I en trekant ABC er a = 7, vinkel A = 75° og vinkel B = 35o.

a) Beregn længden af siden b og siden c.

b) Beregn arealet af trekant ABC.

c) Trekant DEF er ensvinklet med trekant ABC med D = A, E = B, og d = 10,5. Beregn arealet af trekant DEF.


Og den her med at beregnelse af vægt.

Opgave 2.
Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man fundet følgende model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt:
y = 0,00769·x3,10^x

c) Hvor mange procent vokser vægten, når en ørred bliver 15 % længere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2014 af mathon

Opgave 3

        C = 180° - A - B

                                        b=\sin(B)\cdot \frac{a}{\sin(A)}

                                        c=\sin(C)\cdot \frac{a}{\sin(A)}

                                       


Svar #2
12. maj 2014 af SPLH (Slettet)

Hej
Tak for hjælpen med den første (a)
Har du nogen idé om de andre (b, c og opgave 2 c)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 3. b) Arealet af trekant ABC kan beregnes ved

        T = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·a·b·sin(A+B)

c) Bestem skalaforholdet s mellem de to trekanter (man kender siderne a og d). Forholdet mellem trekanterne arealer er da s2 .

Opg 2. Det drejer sig (vistnok) om en potensfunktion y = f(x) = 0,00769·x3,10 , hvor x er ørredens længde (i cm), og y er dens vægt (i gram). Beregn så

        ( y(x·1,15) - y(x) ) / y(x)


Svar #4
12. maj 2014 af SPLH (Slettet)

Det må du undskylde, men jeg forstår ikke helt hvad du mener med Opg. 3 c og 2 c :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I Opg 3c omtales en ny trekant DEF, der er ensvinklet med trekant ABC, og hvor siden d = 10,5 er ensliggende med siden a = 7 . Skalaforholdet mellem de to ensvinklede trekanter er da s = d/a . Forholdet mellem de to trekanters arealer er da s2 , så

        TDEF = s2·TABC = (d/a)2·TABC .

Hvad forstår du ikke ved forklaringen for Opg 2 c) ?


Svar #6
12. maj 2014 af SPLH (Slettet)

Har forstået det.
Tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Geometri - trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.