Matematik

Bestem x0

13. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Er der nogen der kan give mig et hint til hvordan jeg løser opg. c her:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af Amril (Slettet)

Du får oplyst, at vi har en tangent af formen

f'(x_{0}) \cdot x

og vi ved desuden, at formlen for en given tangent er 

f'(x_{0}) \cdot (x - x_{0}) + f(x_{0})

eller hvis vi ganger ind i parentesen

f'(x_{0}) \cdot x - f '(x_{0}) \cdot x_{0} + f(x_{0})

og vi genkender nu vores oplyste tangentligning som den første del, nemlig

f'(x_{0}) \cdot x

hvorfor den anden del,nemlig

- f '(x_{0}) \cdot x_{0} + f(x_{0})

må være lig 0. Løs da ligningen

- f '(x_{0}) \cdot x_{0} + f(x_{0}) = 0

Jeg anbefaler et CAS-værktøj. 


Svar #2
13. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Okay, det giver mening. Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Bestem x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.