Matematik

HjÆæælp til Matematik

17. maj 2014 af saraaaaaa95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal beregne et eksamensæt og er i tvivl om det jeg har lavet er rigtigt

(a-b)^2+2b(a-b) Det skal jeg reducere:

a^2+b^2-2ab+2ab-2b^2

resultat er a^2+b^2

Opgave 2

Jeg har fået t til at være 2 når de er ortogonale men kan ikke finde ud af det når de er parralelle


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af mathon

Hvis vektorerne a og b er parallelle,
er deres determinant lig med 0.

                  \det(\vec{a},\vec{b})=\begin{vmatrix} t+1 &3 \\ 2t& 4 \end{vmatrix}=0

                  \left ( t+1 \right )\cdot 4-2t\cdot 3=0

                  4t+4-6t=0

                   -2t=-4

                  t=\frac{-4}{-2}=2
 


Svar #2
17. maj 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Nåår det er præcis sådan jeg har gjort, men troede det var ortogonale, hvordan gør jeg så hvis de er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2014 af Kachoot (Slettet)

https://www.matematikfessor.dk/lessons/ortogonale-vektorer-149

https://www.matematikfessor.dk/lessons/ortogonale-vektorer-198


Skriv et svar til: HjÆæælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.