Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Gennemsnitlig ventetid - Negativt resultat.

17. maj 2014 af morre (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Følgende opgave er stillet med følgende formel.

Baseret på observationer siden åbningen skønner man at der ankommer en bil for hver 3,6 minutter og at den gennemsnitlige ekspeditionstid er på 2,5 minut pr. kunde.

A = Tidsinterval for hver kunde der ankommer

B = gennemsnitlig ekspeditionstid                                                       

                                                                  Gennemsnitlig ventetid =   A/(B*(B-A))

Resultatet skulle efter mine beregning give -1,3 men hvad skal det sige. Ventetid kan vel ikke være negativ, eller hvad???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af emul0c

Nej principielt set ikke - men en negativ ventetid betyder jo blot, at der ikke er nogen ventetid for kunderne. En negativ ventetid vil jo give et udtryk for, hvor lang tid personalet står og buffer den før der kommer kunder i butikken.


Skriv et svar til: Gennemsnitlig ventetid - Negativt resultat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.