Matematik

Det bestemte integral vha. wordmat

18. maj 2014 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har fået til opgave at gøre rede for, at to arealer er ens.

STX matematik A maj 2009 Opgave 15

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matematikA_stx.ashx

Opgaven ses side 7

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x) = -x^3 + x^2 + kx + 3

g(x) = x^2 + 3


hvor k er et positivt tal.
Graferne for f og g afgrænser for x ≤ 0 et
område M, der har et areal, og for x ≥ 0 et andet
område N, der har et areal.
 

a) Gør rede for, at de to områder M og N har
samme areal for alle værdier af k.

Jeg har først og fremmest løst ligningen på wordmat f(x)=g(x), hvor det er at jeg har fået -kvadratroden af k og kvadratroden af k som henholdsvis øvre og nedre grænser.

Men når jeg skal integrere mine to ubestemte integraler med de fundnu x-værdier, står der at cas værktøjet ikke kan forstå kvadratroden af et tal, som grænse. Er der nogle wordmat kyndige personer, som vil hjælpe mig med dette problem ? :( Jeg vedhæfter lige min word fil, så i kan se problemet.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Problem med wordmat.docx

Svar #1
18. maj 2014 af Miebendixh (Slettet)

*der står på min wordmat, at integrationsgrænserne skal være reelle. Men er rimelig sikker på, at det er de rigtige grænser, jeg har fundet.


Skriv et svar til: Det bestemte integral vha. wordmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.