Matematik

Bestem afstanden fra punktet til linjen

18. maj 2014 af flowerpowerpigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem afstanden fra punktet til linjen i de tre situationer: 

a) y=2x+1 og P(2,-1)

b) 2x-4y+1=0 og P(-2,1)

c) y=1/2x+1 pg P(2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af Amril (Slettet)

Anvend

dist(P,L) = \frac{|a\cdot x_{1} + b - y_{1}|}{\sqrt{a^{2 }+1}}


Svar #2
18. maj 2014 af flowerpowerpigen (Slettet)

Kan jeg ikke kun det i b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I de to andre opgaver skal man jo have ligningen for linien på formen ax + bx + c = 0 . Man samler her alle led på venstre side og aflæser så koefficienterne.


Skriv et svar til: Bestem afstanden fra punktet til linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.