Matematik

Ki i anden test

20. maj 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fundet de forventede værdier. Det er i det sidste spg jeg ikke kan lave - tallene driller mig.

Hvorfor siger den fejl ved opgave 2. Tallene er jo korrekte og korrek sat ind?

Opgave 11.

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130529%20Matematik%20A%20stx%20med%20adgang%20til%20internettet%2029%20maj%202013.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af heyy12 (Slettet)

Det står jo i fejlen. ChiKvadratGOFtest skal tilsyneladende have 1d arrays som input.


Svar #2
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

hvad mener du kan du vise det via billede? kan jeg sende dig billedet?


Svar #3
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

Har du maple?


Svar #4
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

og hvad med nu:

obs := [196.712, 208.037, 90.581, 42.696, 197.708]*[45, 63, 24, 20, 48];
[196.712, 208.037, 90.581, 42.696, 197.708] [45, 63, 24, 20, 48]


forv := [19670353, 20804345, 9058038, 4270339, 19770226]*[53.47, 56.55, 24.62, 11.61, 53.74];
[19670353, 20804345, 9058038, 4270339, 19770226] [53.47, 56.55, 24.62, 11.61, 53.74]

ChiKvadratGOFtest(obs, forv);
Error, (in Gym:-ChiKvadratGOFtest) invalid input: Statistics:-ChiSquareGoodnessOfFitTest expects its 1st argument, Ob, to be of type {array, list, rtable}, but received [196.712, 208.037, 90.581, 42.696, 197.708]*[45, 63, 24, 20, 48]


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2014 af heyy12 (Slettet)

Dine data skal være 1D arrays, ikke 2D. I øvrigt skal input kun være de observerede værdier (obs) samt de forventede værdier under nulhypotesen (forv). Prøv med

obs := [45, 63, 24, 20, 48];

forv :=[53.47, 56.55, 24.62, 11.61, 53.74];


Svar #6
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

super det er korrekt. tak for hjælpen. 


Forresten vi forkaster ikke fordi den ikke overskrider den kritiske niveau ikke=?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2014 af heyy12 (Slettet)

Hvilken p-værdi får du?

Er p-værdien under dit signifikansniveau så afvises H0.

Er p-værdien over dit signifikansniveau så har du ikke tilstrækkelig bevis til at afvise H0.


Svar #8
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

den kritiske størrelse er højre end teststørrelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2014 af heyy12 (Slettet)

Så kan du rigtigt nok ikke forkaste H0.


Svar #10
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

når man skal prøve og gøre det med et signifikansniveau på 5 % så er det 0.05 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2014 af heyy12 (Slettet)

Jo, 5% er 0.05.


Svar #12
20. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

men der sker ingen ændringer? 


Skriv et svar til: Ki i anden test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.