Matematik

Forskrift for stamfunktion til f hvis graf går gennem et punkt

20. maj 2014 af lhalvorsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan i løse denne opgave så jeg kan se og forstå fremgangsmåden inden min eksame om et par uger?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem en stamfunktion F(x) til f(x) = 5x4 + ex og fastlæg integrationskonstanten k, så at F(0) = 10 .


Svar #2
22. maj 2014 af lhalvorsen (Slettet)

Kan du prøve at uddybe det? Først og fremmest, kan du lige opsummere hvilken formel jeg bruger for at finde stamfunktionen til denne funktion?

og hvad betyder det næste du siger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt      ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 ,     og      ∫ ex dx = ex + k .

Stamfunktionen til f(x) er fastlagt pånær en konstant. Man fastlægger denne konstant ved at betingelsen
F(0) = 10 skal være opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se i øvrigt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1232581 hvor du har fået opgaven løst nu.


Skriv et svar til: Forskrift for stamfunktion til f hvis graf går gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.