Matematik

Hvordan regner jeg fx 4872:56 ud?

20. maj 2014 af idol0001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej folkens! Har brug for lidt hjælp her da jeg helt har glemt metoden til det! Mit spørgsmål er omkring divison. Hvis jeg nu fx skal regne 4872:56 ud hvordan gør jeg så? Jeg kan ikke helt huske det! Dsv! OBS: "Trappemetoden" kan jeg overhovedet ikke finde ud af, kunne være rart hvis I havde et mere let svar end trappemetoden! 1000 Tak på forhånd!!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan se, at 56 = 7·8 , så du kan starte med at dividere 4872 med 7 og så dividere resultatet med 8 .


Svar #2
20. maj 2014 af idol0001 (Slettet)

#1

Du kan se, at 56 = 7·8 , så du kan starte med at dividere 4872 med 7 og så dividere resultatet med 8 .

Forstod intet Andersen.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du forstod ikke, at

        4872 : 56 = 4872 : (7·8) = (4872 : 7) : 8   ?


Svar #4
20. maj 2014 af idol0001 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener Andersen! Hvor for du fra at jeg skal gange 7 med 8, derefter dividere 4872 : 7 og dividere det med 8? Det giver ikke rigtig mening... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da 56 = 7·8 , får man samme resultat ved at dividere med 56, som ved først at dividere med 7 og derefter med 8. Du bør kende din lille tabel.


Svar #6
20. maj 2014 af idol0001 (Slettet)

Jeg kender udmærket min " Lille tabel ", så det du mener er at hver gang jeg får et 2 cifret tal som i det her tilfælde er 56, så skal jeg bare finde ud af hvilke 2 tal der giver 56 tilsammen ved at gange dem, som i det her tilfælde er 7 * 8? :-). Og derefter dividere 7 med 4872, og så 8 med 4872? Og så pluse dem sammen til sidst? Og er det vigtigt om jeg vælger at dividere med 7 først, eller med 8 først? Eller er det ligegyldigt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2014 af Stofferdrengen (Slettet)

Andersen har ret. og ja det er lige gyldigt hvilket tal du dividere med først. du kunne også finde 3 tal der ganget med hinanden giver 56. eks. 7*4*2=56


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dine sidste par linier er ikke rigtige. Man kan dividere med 56 ved først at dividere med 7, og så dividere resultatet med 8. Man kan også gøre det i omvendt rækkefølge, dividere først med 8 og så derefter med 7. Der skal ikke lægges noget sammen til sidst.

        4872 : 56 = (4872:7) : 8 = 696 : 8 = 87

        4872 : 56 = (4872:8) : 7 = 609 : 7 = 87


Svar #9
20. maj 2014 af idol0001 (Slettet)

#8

#6

Dine sidste par linier er ikke rigtige. Man kan dividere med 56 ved først at dividere med 7, og så dividere resultatet med 8. Man kan også gøre det i omvendt rækkefølge, dividere først med 8 og så derefter med 7. Der skal ikke lægges noget sammen til sidst.

        4872 : 56 = (4872:7) : 8 = 696 : 8 = 87

        4872 : 56 = (4872:8) : 7 = 609 : 7 = 87

Mange tusind tak Andersen! Du har lige reddet min årsprøve i matematik du! Jeg kan slet ikke takke dig nok!!!! Undsykld for jeg ikke lige er den bedste til matematik! Haha ;-). Så det godt vi har hjælpsom folk som dig! Mange tusinde tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2014 af LeonhardEuler

Primtalopløs tallene

\frac{4872}{56}=\frac{2^3\cdot 3\cdot 7\cdot 29}{2^{3}\cdot 7}=3\cdot 29 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2014 af hesch (Slettet)

Det er altså for underligt, med denne division at skulle faktorisere dividend og divisor for at kunne regne det ud. Skal det forstås sådan, at hvis dividend og/eller divisor er primtal, så kan man ikke dividere ?

#1:  Her starter "udskridningen".

#0:  Trappemetoden ser således ud:

4872 : 56 = 87

448

-----------------

 392

 392

----------

  0

Forklaring:  Du ser at 4/56 og 48/56 giver 0,.....   Altså må du op i tre første cifre i dividenden ved 487/56=8, hvilket så er det første ciffer i resultatet.

Herefter:  8*56 = 448.   Træk fra:  487 - 448 = 39.  Du trækker så næste ciffer i dividenden (2) ned bagved 39, så der står 392.

392/56 = 7, så der i resultatet står "8"+"7" = 87

7*56 = 392.  Træk fra:   392 - 392 = 0.  Færdig:  divisionen gik op, der er ingen rest.


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg fx 4872:56 ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.