Matematik

Hastigheder korrekt

20. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(1)

Der blev også løbet 200 m og 3000 m. 
 Vinderen af 200 m løb med en gennemsnitshastighed på 7,7 m pr. sek.  Hvad var vindertiden? 

200m:7,7m/s=26 m/s

(2)

Vinderen af 3000 m løb med en gennemsnitshastighed på 17,1 km pr. time. 
 Hvad var vindertiden? 

3000m=3km

17,1km/t:3km=5,7km

(3)

En bil må max kører 130 km/t på motorvejen. Omregn denne hastighed til m/s

130km/t*3,6=468m/s

Når det blæser meget, blæser det omkring 20 m/s. Dette bliver i denne forbindelse ofte udtalte som ”det blæser 20 sekund-meter.

(4)

Omregn 20 m/s til km/t

20m/s:3,6=5,6m/s

(5)

Et Danmarkskort er tegnet i målestoksforhold 1: 2.500.000. På kortet er der 12,28 cm fra København til Aarhus.

Hvor lang tid vil det tage for SSC Ultimate Aero TT at køre den strækning med topfart hele vejen?

topfarten er 413km/t

12,28cm*2.500.000=30.700.000cm=307km

307km:413km/t*60=45 minutter

(6)

En bil kører 200km/t i 5 timer. Hvor langt kommer den?

200km/t*5t=1000km

(7)

 Et intercitytog kører 150 km/t og skal køre 300 km. Hvor længe tager turen?

300km:150km/t=2 timer

(8)

Et fly flyver 900 km/t og flyver i 10 timer. Hvor langt kommer flyet?

900km/t*10t=9000km

(9)

 Hansen cykler 45 km på 3 timer. Hvad er hans hastighed?

45km/3t=15km/t

Får I samme resultater som mig

God aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(1) og (2) Bemærk, at vindertiden er en tid, ikke en hastighed eller en distance.

(3) Man omregner fra km/t til m/s ved at dividere med 3,6 .

(4) Man omregner fra m/s til km/h ved at gange med 3,6 .


Svar #2
21. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(1)

200m:7,7m/s=26s

(2)

17,1km/t:3km=5,7t=342 min

(3)

130km/t:3,6=36,1m/s

(4)

20m/s*3,6=72km/t


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

(2) Problemstillingen i (2) er helt den samme som i (1), men i (2) bytter du om på v og s i forhold til (1) (hvor resultatet nu er korrekt). Det lyder vel heller ikke rimeligt, at man med en hastighed på 17,1 km/h skulle være 5,7 timer om at løbe 3 km.


Svar #4
22. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Vinderen af 3000 m løb med en gennemsnitshastighed på 17,1 km pr. time. 
 Hvad var vindertiden? 

3000m=3km

3km:17,1km/t*60=ca 11 minuter


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, 10 min 32 sek .


Skriv et svar til: Hastigheder korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.